27. pruul Bullet Brew Irish Red Ale
6.12.2018 sai jälle proovitud kiti õlut teha. Külma ilmaga pole kuigi mõnus garaažis linnaseõlut pruulida. Kitiks sai seekord Bullet Brew Irish Red Ale.
Tootja sõnul tuleb ekstraktikomplektist koheva vahuga sügavvaskne õlu. Aroom peen, meeldiva humalakomponendiga, magusate karamellide ja rikkalike puuviljamahladega. Maitsvat magusalt ja linnaseliselt, rikkalike karamelli ja tumedate marjade nüanssidega. Keskmine keha, kerge mõrudus.
Kuna eelmise Bullet Brew kiti pärm vedu ei tahtnud võtta ja parasjagu eelmisest linnaseõlle laarist US-05 pärmi pära käepärast siis jätsin kiti pärmi seekord kasutamata ja taaskasutasin eelmise laari pärmi kuigi US-05 päris selle stiili juurde ei klapi. Igatahes eelistan ma pärmi maitse puudumist sellisele õudusele nagu eelmisest kitist tuli.
Umbes kolmes liitris külmas vees sai lahustatud 0.5kg pruulimissuhkrust, mis sooduspakkumisena komplektiga tasuta kaasa tuli ja 0.5kg heledat kuivekstrakti (DME). Segu sai kuumutatud keemiseni. Selles siirupis omakorda sai lahustatud linnaseekstrakt. Edasi sai lisatud külma kraanivett kääritusnõu 23 liitri märgini.
Erikaal tuli 1.044g/ml. Lõpp-erikaaluks pakutakse 1.013g/ml. Kui kõik läheb nii nagu tootja ette on näinud siis alkoholi on oodata 4.1% mahu järgi.
Pärmi lisamise ajaks oli virde temperatuur 19.5C kraadi. Kuna kelder on juba liiga külm siis sai kääritusnõu kööki jäetud, kus põrandal püsib kääritusnõu temperatuur 21C kraadi kandis.
Õlu peaks nüüd kaheks nädalaks käärima jääma, seega villimispäeva plaanin 20.12.2018 paiku.
22.12.2018 sai õlu villitud 45 pooleliitrisesse pudelisse. Erikaaluks oli 1.008g/ml, ABV seega 4.7%. Õlu oli veel kergelt hägune, maitse pärmine (kuid normaalne, pehme pärmi maitse, mitte nagu eelmise BB kitiga juhtus). Karboniseerimiseks sai keevas vees lahustatud 138g pruulimissuhkrut. Siirup sai õllesse segatud villimisämbris. Nüüd jäävad pudelid paariks nädalaks kööki karboniseeruma, seejärel (5.01) keldrisse küpsema. Alates 19.01 võib õlle valmis olevaks lugeda.
Tootja sõnul tuleb ekstraktikomplektist koheva vahuga sügavvaskne õlu. Aroom peen, meeldiva humalakomponendiga, magusate karamellide ja rikkalike puuviljamahladega. Maitsvat magusalt ja linnaseliselt, rikkalike karamelli ja tumedate marjade nüanssidega. Keskmine keha, kerge mõrudus.
Kuna eelmise Bullet Brew kiti pärm vedu ei tahtnud võtta ja parasjagu eelmisest linnaseõlle laarist US-05 pärmi pära käepärast siis jätsin kiti pärmi seekord kasutamata ja taaskasutasin eelmise laari pärmi kuigi US-05 päris selle stiili juurde ei klapi. Igatahes eelistan ma pärmi maitse puudumist sellisele õudusele nagu eelmisest kitist tuli.
Umbes kolmes liitris külmas vees sai lahustatud 0.5kg pruulimissuhkrust, mis sooduspakkumisena komplektiga tasuta kaasa tuli ja 0.5kg heledat kuivekstrakti (DME). Segu sai kuumutatud keemiseni. Selles siirupis omakorda sai lahustatud linnaseekstrakt. Edasi sai lisatud külma kraanivett kääritusnõu 23 liitri märgini.
Erikaal tuli 1.044g/ml. Lõpp-erikaaluks pakutakse 1.013g/ml. Kui kõik läheb nii nagu tootja ette on näinud siis alkoholi on oodata 4.1% mahu järgi.
Pärmi lisamise ajaks oli virde temperatuur 19.5C kraadi. Kuna kelder on juba liiga külm siis sai kääritusnõu kööki jäetud, kus põrandal püsib kääritusnõu temperatuur 21C kraadi kandis.
Õlu peaks nüüd kaheks nädalaks käärima jääma, seega villimispäeva plaanin 20.12.2018 paiku.
22.12.2018 sai õlu villitud 45 pooleliitrisesse pudelisse. Erikaaluks oli 1.008g/ml, ABV seega 4.7%. Õlu oli veel kergelt hägune, maitse pärmine (kuid normaalne, pehme pärmi maitse, mitte nagu eelmise BB kitiga juhtus). Karboniseerimiseks sai keevas vees lahustatud 138g pruulimissuhkrut. Siirup sai õllesse segatud villimisämbris. Nüüd jäävad pudelid paariks nädalaks kööki karboniseeruma, seejärel (5.01) keldrisse küpsema. Alates 19.01 võib õlle valmis olevaks lugeda.
Kommentaarid
Postita kommentaar