21. pruul Magnum maasikasiider

Komplekti kuulub 1.7kg mahlakontsentraati, pakike pärmi ja magusainega ja teine pakike maasika maitseainega, mis lisatakse alles peale kääritust.
Seekord järgisime üsna täpselt juhendit. Paaris liitris keevas vees lahustasime 1.3kg suhkrut, seejärel segasime selle kääritusnõus mahlakontsentraadiga. Edasi lahjendasime selle kraami külma kraaniveega 22.7 liitrini. Juhend soovitas küll 22.5 liitrini.
Erikaal tuli hüdromeetri järgi 1036g/l. Pärm sai toatemperatuurile jahtunud keedetud vees paarkümmend minutit liguneda, seejärel segatud virdesse temperatuuril 25*C. Juhend pakub lõpperikaaluks 1000g/l, seega peaks alkoholi tekkima 4.7% ABV. Siider jääb keldrisse 18C juurde käärima paariks nädalaks, villimine võiks toimuda 1.septembril.
30.08.2018 sai siider villitud. Karboniseerimiseks 144g suhkrut. Lõpp-erikaal sai 0.998kg/l, alkoholi seega 5.0 mahuprotsenti. Veider on see, et siider pole üldse magus kuigi pärm olevat olnud koos magusainega. Oleks pidanud sorbitooliga magustama aga ei tulnud kohe selle peale.
Kommentaarid
Postita kommentaar