57. pruul osalise keeduga Golden Ale ekstraktist
Koostisained 20-liitrise laari tarbeks:
3 kg BulletBrew Light Liquid Malt Extract
350 g peensuhkrut
50 g Fuggles 4.4% humalagraanuleid
Inglise ale pärm S-04 (taaskasutatud)
(0.8 g Irish Mossi)
16:00 panin 9l vett sooja. Desinfitseerisin lehtri ja muud vahendid. Enne vee keema hakkamist lisasin esimese purgi linnaseekstrakti.
16:55 oli virre soojenenud keemiseni. Lisasin võrkkotis humalagraanulid.
17:40 lisasin teise purgi linnaseekstrakti, suhkru ja lasin natukeseks keema tõusta. Unustasin Irish Mossi.
17:50 Panin potti jahutusspiraali.
18:00 Alustan jahutamist.
18:11 olen jahutanud virde 32C kraadini. Siinkohal avastasin, et Irish Moss jäi lisamata. Mõtlematult lisasin nüüd selle külma virdesse. Valan virde kääritusnõusse, lisan vett 21 liitri märgini (plaanis oli 20 liitrini). Erikaalu mõõtsin 1.047g/ml. Paigaldan vesiluku.
19:00 nõud pestud ja köök koristatud.
Mõrusus peaks tulema 25 IBU, kangust on oodata 4.8% kanti.
Õlu jääb nüüd köögipõrandale käima 19. aprillini.
19.04 sai õlu kegi villitud, lisaks kaks pooleliitrist pudelit. Erikaal tuli 1.009, alkoholi mahu järgi seega 5.0%. Karboniseerimiseks sai lisatud 55 keevas vees lahustatud suhkrut, pudelitesse 2x3.5g suhkrut. Kahtlane tugev pärmi maitse oli tunda. Ei tea, kas saastasin virde selle keetmata Irish Mossiga ära või on mitu korda taaskasutatud pärmis mingid muutused toimunud.
Õlu peaks valmis olema 17. maiks.
Kommentaarid
Postita kommentaar