46. pruul BrewMaker Cider De Luxe
Kontsentraat sai lahustatud paaris liitris kuumas vees, milles oli lahustatud 1kg suhkrut. Seejärel lisasime külma kraanivett 23 liitrini. Pärm sai otse virdesse puistatud. Pärmi lisamise ajaks oli siidrivirde temperatuur 22C. Erikaal oli 1.036kg/l. Kui lõpp-erikaal tuleb 1.000kg/l siis on alkoholisisaldust oodata 4.7% mahu järgi. Siider jääb nüüd paariks nädalaks trepikotta käärima.
12.10.2019 sai siider kegi villitud. Erikaal oli 1.000, alkoholi seega 4.7% mahu järgi. Karboniseerimiseks lisasime 150g keevas vees lahustatud suhkrut. Esialgu tundub see jook igatahes üsna viletsa maitsega aga noh, ootame ära, kuni ta valmis saab.
10.11.2019 peaks siider valmis olema. Nagu arvata võis, ongi tulemus pool-siider, pool-õlu. Kaasa polnud tulemusega üldse rahul. Lootuses, et maitse pisutki paraneb, sai lisatud kegi üks pisike pudelike maasikaekstrakti aga erilist tolku polnud sellestki. Tuleb sellegi laari juurde märksõnaks lisada "FAIL".
Kommentaarid
Postita kommentaar