40. pruul Finlandia õunasiider

3.07.2019 tegime oma 40. pruuli. Seekord siis jälle Finlandia Apple Cider, mida oleme juba mitu korda varemgi teinud ja tulemusega alati rahule jäänud.

Kontsentraat sai lahustatud paaris liitris kuumas vees, milles oli lahustatud 1kg suhkrut. Seejärel lisasime külma kraanivett 20 liitrini. Pärm sai tunni jagu toasoojas vees liguneda. Pärmi lisamise ajaks oli siidrivirde temperatuur 22C. Erikaal oli 1.038kg/l. Kui lõpp-erikaal tuleb 1.000kg/l siis on alkoholisisaldust oodata 5.0% mahu järgi.

Siider jääb nüüd paariks nädalaks trepikotta käärima.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Odava kääritusnõu hädad

4. pruul Finlandia õunasiider

5. pruul Coopers Lager maltoosaga