34. pruul Finlandia õunasiider
6.04.2019 tegime oma 34. pruuli. Seekord siis jälle Finlandia Apple Cider, mida oleme juba mõne korra varemgi teinud ja tulemusega rahule jäänud.
Kontsentraat sai lahustatud paaris liitris kuumas vees, milles oli lahustatud 0.8kg suhkrut, lisasime liitrise paki Põltsamaa õunamahla, seejärel kraanivett 20 liitri märgini. Pärmi seekord ei leotanud, läks otse virdesse. Pärmi lisamise ajaks oli siidrivirde temperatuur 21.4C. Erikaal oli 1.040kg/l. Kui lõpp-erikaal tuleb 0.998kg/l siis on alkoholisisaldust oodata 5.5% mahu järgi.
Siider jääb nüüd paariks nädalaks kööki käärima, villimine võiks toimuda 20.04 paiku.
Siider sai villitud kegi 19.04.2019. Erikaal oli 1.000g/ml, alkoholi seega 5.2% mahu järgi. Karboniseerimiseks sai lisatud 90g suhkrut.
Siider läks keldrisse 28.04.2019.
Kontsentraat sai lahustatud paaris liitris kuumas vees, milles oli lahustatud 0.8kg suhkrut, lisasime liitrise paki Põltsamaa õunamahla, seejärel kraanivett 20 liitri märgini. Pärmi seekord ei leotanud, läks otse virdesse. Pärmi lisamise ajaks oli siidrivirde temperatuur 21.4C. Erikaal oli 1.040kg/l. Kui lõpp-erikaal tuleb 0.998kg/l siis on alkoholisisaldust oodata 5.5% mahu järgi.
Siider jääb nüüd paariks nädalaks kööki käärima, villimine võiks toimuda 20.04 paiku.
Siider sai villitud kegi 19.04.2019. Erikaal oli 1.000g/ml, alkoholi seega 5.2% mahu järgi. Karboniseerimiseks sai lisatud 90g suhkrut.
Siider läks keldrisse 28.04.2019.
Kommentaarid
Postita kommentaar